Čtyři druhy exotického ovoce, které můžeme v zimě ochutnat

Na ovoce bychom neměli zapomínat ani v zimě. Jedná se o vynikající zdroj nejen mnohých vitaminů, ale také se v ovoci ukrývají i mnohé minerály a další živiny, bez nichž tělo dokáže jen stěží fungovat. Během zimy se do obchodů dostávají zajímavé druhy ovoce, které nejsou během teplých měsíců k dostání. Zatímco v létě se přejídáme nektarinkami nebo broskvemi, v zimě pravidelně konzumujeme exotické ovoce. Mnohé z nich sice paradoxně ochlazuje organismus zevnitř, ale mnohé druhy nás ochrání před viry a bakteriemi, jež na náš číhají na každém rohu.

Jelikož je na pultech obchodů tolik druhů exotického ovoce, je těžké vybrat si pár druhů, které si vezmeme na ochutnání domů. Vybrali jsme proto ty nejchutnější, které jsou zároveň i velice zdravé.

Granátové jablíčko na vysoký krevní lak

Trápí vás vysoký krevní tlak, který potřebujete nutně snížit? Zkuste to s granátovým jablíčkem. Granátové jablíčko je jeden z druhů exotického ovoce, který dnes zakoupíte opravdu kdekoli. Jedná se o ovoce rostoucí ve volné přírodě, uvnitř se skrývá hromada malých jedlých zrníček a pecka. Granátové jablíčko se většinou skladuje v ledničce.

Karambola proti nemocem a nachlazení

Exotické ovoce je také takzvaná karambola. Jedná se o ovoce, které se konzumuje i se slupkou. Mimo jiné je to velký zdroj vitaminu C, který je známý jako bojovník proti nemocem a nachlazení. V karambole se nachází také hodně vápníku, železa a fosfor.

Liči jako bojovník proti překyselení žaludku

Liči je také fantastické skvělé ovoce, které je velmi malé, uvnitř se skrývá dužina a pecka. Liči je bojovník proti překyselení žaludku, mimo jiné je to bohatý zdroj vitaminu C.

Papája pro bezproblémové trávení

I ovoce zvané papája najdete během zimy hojně na pultech obchodů. Papája podporuje trávení, mimo jiné slouží i jako náhražka pepře. Je to však velmi drahé ovoce, dováží se k nám letecky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *